Yolbaşı Şehitler İlkokulu


Vizyon: Öğrencilerimizi Türk Milli Eğitiminin Temel amaçları doğrultusunda iyi bir üst öğrenimle beraber hayata da hazırlayan Yolbaşı Şehitler İlk/Ortaokulu olarak her konuda kendini yenileyen, gelişmeleri takip eden, hizmet kalitesini sürekli iyileştirerek çağımızın gereksinimlerini karşılayan verimli, üretken yapısıyla geleceğe umut vaat eden kaliteli seçkin bir kurum olmaktır.

Misyon: Çağdaş Okul modelimiz temel dinamiğimizi oluşturmaktadır. Modern çağın gerektirdiği bilgi toplumuna ait birey olma niteliklerini ve bilincini taşıyan, milli ve manevi değerleri kanıksamış, çağdaşlığın, ilim ve teknolojinin ışığında toplumun gelişmesine katkıda bulunacak, üretici düşünebilen ve bağımsız kararlar alabilen insanlar yetiştirmek ve bunu yaparken de çocuklarımızın kendine özgü niteliklerini koruyarak eğitim almalarını sağlamaktır.

Başarılar: Atatürk ilke ve devrimlerini içselleştirmiş, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti´ni koruyan ve yaşatan bireyler yetiştiririz. * "Yolbaşı´lı Olma" kültür ve geleneğini kuşaktan kuşağa taşırız. * Okul öncesi eğitimden, üniversiteye kadar; sahip olduğumuz eğitim kurumları zinciri ile eğitimin sürekliliği ilkesini gerçekleştiririz. * Öğrencilerimize çağın gereksinimleri doğrultusunda modern ve teknolojik derslikler hazırlamakta, zengin öğrenme ortamları sunmaktayız. * Kurumlarımızda; adil, güvene dayalı ilişkiler, sevgi, saygı, empatik yaklaşım, gönüllülük, çalışma ve sürekli öğrenmeyi önde tutarız. * Yönetim, öğretmen, çalışan, veli ve öğrencilerimizle birbirine kenetlenmiş, paylaşımcı ve karşılıklı sorumluluklarının bilincinde olan güçlü bir aileyiz. * Tüm çalışanlarımız işini severek yapar, bilgi ve birikimini paylaşır ve dayanışma içinde hareket eder. * Çalışanlarımızın yenilikçi görüşlerine değer verir, gelişimlerini destekler, başarılarını takdir ederiz. * Ülkemizin aydınlık geleceği için, donanımlı, çok yönlü, ana diline hakim, İngilizceyi etkin kullanan, yanı sıra ikinci bir yabancı dil öğrenen, sorgulayan, özgüvenli, yaratıcı, üretken, kendisiyle barışık, onurlu, mutlu, sağlıklı ve başarılı bireyler yetiştiririz.

Saatler: 08:30 - 14:25
Isınma: Kalorifer
Bağlantı: Yok
Yabancı Dil: İngilizce
Lojman: 2 - Okulumuza ait 2 adet lojman vardır. Şu anda biri boştur. Lojmanlar sobalıdır.
Servis Bilgisi: Okulumuzda taşımalı eğitim yapılmaktadır. Daha çok ortaokulda taşımalı eğitim olmakla beraber ilkokulda da az sayıda taşımalı öğrencimiz mevcuttur. Öğretmenler için de ilçeye gidiş gelişlerde öğretmen servisi vardır.
Sportif Etkinlikler: Okulumuz bünyesinde YOLBAŞI ŞEHİTLER İLK/ORTAOKULU SPOR KULÜBÜ kurulmuş olup yerel sportif etkinliklere okul imkanları ölçüsünde katılım sağlanmaktadır.
Bilimsel Etkinlikler:
Proje Çalışmaları: Günden Kalan Projesi, Ben Okuyorum Gaziantep Okuyor Projesi, Gazişehir Öğrenci Meclisleri Projesi
Diğer Hususlar: İlkokul ve Ortaokul aynı binada eğitim öğretime devam etmekteyiz.

Telefon - 0 342 8761032

Belgegeçer - 0

Eposta - Göndermek için tıklayınız

WEB - https://ysi.meb.k12.tr

Adres - Yolbaşı Mah. Yolbaşı Sok. No.161, İslahiye/GAZİANTEP

Öğretmen :5
Öğrenci :59
Derslik :11
Çok Amaçlı Salon :1
Fen Laboratuvarı :2
BT Sınıfı :1
Kütüphane Kitap Sayısı :350
Öğretim Şekli :Normal Öğretim

Yerleşim Yeri - Köyümüzün eski adı Haydarkenli´ dir. Çevre bölgelerde daha çok eski adıyla bilinir. Köy halkı genellikle tarım ve hayvancılık ile uğraşmaktadır. Ülke ve şehir dışında çalışmaya gidenler de vardır. Köyümüzde 2 bakkal ve okulumuzun hemen yanında sağlık evi bulunmaktadır. Ulaşım sıkıntısı olmadığından ve Kilis-Hatay-Gaziantep üçgeni arasında bulunduğundan dolayı dışa açık bir köydür. Köyümüze 4-5 km mesafede Tahtaköprü Barajı bulunmaktadır. Köy halkı tarafından eğitime değer verilmektedir.

Adres - Yolbaşı Mah. Yolbaşı Sok. No.161, İslahiye/GAZİANTEP

Ulaşım Gaziantep ili İslahiye ilçesine bağlı olmakla birlikte Hatay ili Hassa ilçesine ve Hassa´ ya bağlı Akbez (Yolçatı) beldesine de çok yakın mesafede bulunmaktadır. Kilis-İslahiye dolmuşları köyümüze yürüyüş mesafesinde olan Hatay-Kilis anayolundan yarımşar saat arayla geçmektedir. Ayrıca Hassa/Akbez´ den ve İslahiye´ den özel vasıtalarıyla gelen öğretmenlerimiz de vardır.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık G.ANTEP > 120 km, HATAY/Antakya > 90 km, KİLİS > 50 km, G.ANTEP/İslahiye > 30 km, HATAY/Hassa > 16 km, HATAY/Hassa/Akbez > 9 km